Result – MyLocal 2021

Pertamanya pihak 9MDXC ingin memohon kemaafan atas kelewatan mengeluarkan keputusan bagi Malaysia Local VHF/UHF Contest 2021. Terdapat beberapa masalah teknikal yang dihadapi. Pihak 9MDXC sudah mengenal pasti langkah menambah baik dan berusaha memastikan masalah yang sama tidak akan berulang lagi.

Sila layari pautan web di bawah untuk melihat keputusan penuh bagi pertandingan ini:

9MDXC Contest System

Untuk memuat turun sijil anda, hanya taipCallSigndi ruangan yang disediakan. Kemudian, klik butang cari. Sekiranya, terdapat sebarang masalah, anda boleh terus menghubungi pihak 9MDXC melalui emel rasmi atau klik halaman ‘CONTACT US’. Mana-mana stesen yang mahu mendapatkan fail UBN, sila emel kepada kami tentang hasrat anda. Terima kasih.

4 comments

 1. Tahniah MARTS & 9MDXC atas pengajuran acara. Moga lebih ramai operator yang terlibat pada masa depan. Semoga semangat HAM terus membara.

  1. Terima kasih atas sokongan dengan menyertai aktiviti ini. Jumpa lagi untuk ‘contest’ akan datang. Boleh ajak ramai lagi rakan radio amatur untuk turut memeriahkan.

 2. Assalamualaikum. Saya 9M2WAZ. Handle Iruan. QTH di Nilai. Saya mahu bertanya kenapa keputusan QSO saya cuma 1. Sedangkan saya berjaya log QSO sebanyak 40 stesen. Mohon penjelasan. Terima kasih, 9MDXC.

  1. Waalaikumussalam. Pertamanya terima kasih keranya menyertai ‘contest’ ini. Pihak 9MDXC amat menghargai sokongan anda dalam menjayakan aktiviti ini.

   Untuk pengetahuan anda, memang log yang berjaya dicatat ialah sebanyak 40 stesen. Cumanya, terdapat peraturan bagi ‘contest’ ini yang mengatakan jika anda ‘contact’ dengan stesen di luar dari wilayah anda, maka 0 mata akan diberikan. Jadi, memang log tersebut wujud tetapi dari segi mata ianya tidak dikira. Ini adalah peraturan ‘contest’. Namun, walaupun ‘contact’ dengan stesen dari luar wilayah dikira 0 mata, log anda tersebut tetap sah jika anda mahu gunakan untuk mengumpul DXCC atau WPX melalui sistem log seperti di QRZ dan LoTW.

   Pihak 9MDXC sudah mengimelkan fail UBN yang mengandungi penerangan lanjut tentang setiap ‘contact’ anda. Boleh rujuk bahagian “Cmt” untuk penerangan setiap ‘contact’. Info “Not Send” bermaksud stesen yang anda ‘contact’ itu tidak menghantar log. Info “Region” pula bermaksud ‘contact’ tersebut berada di wilayah yang berbeza dengan anda. Harap membantu. Jumpa lagi di ‘contest’ akan datang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *